Απολέπιση Σώματος

Φθινόπωρο…ώρα για απολέπιση σώματος!

Κάθε αλλαγή του καιρού επιδρά αντίστοιχα και στην επιδερμίδα μας.

Η επιδερμίδα μας επιβαρύνεται καθημερινά από τους περιβαλλοντικούς ρύπους, και τις αλλαγές του καιρού, δημιουργώντας φραγμένους πόρους και ατέλειες που δείχνουν το δέρμα μας θαμπό, χάνοντας έτσι τη λάμψη του.

Για να διατηρήσουμε ένα υγιές δέρμα, χρειάζεται σωστή απολέπιση ώστε να:

  • απομακρύνουμε το ανώτερο στρώμα των νεκρών κυττάρων,
  • να διεγείρουμε τη ροή του αίματος για την αποβολή των τοξινών,
  • α διεγείρουμε την παραγωγή κολλαγόνου και
  • να νοιώσουμε την επιδερμίδα μας πάλι απαλή και λεία.

    Πως γίνεται η σωστή απολέπιση σώματος?

    Η απολέπιση σώματος είναι μια εβδομαδιαία ή μηνιαία διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθούμε για να καθαρίζουμε σωστά την επιδερμίδα του σώματος μας, βελτιώνοντας έτσι την απορρόφηση της ενυδατικής κρέμας που χρησιμοποιούμε. Μετά την απολέπιση, τα ενεργά συστατικά διεισδύουν πιο βαθιά ενισχύοντας έτσι τη δράση τους.

    Ανάλογα με τα συστατικά που περιέχουν τα απολεπιστικά προϊόντα, σου παρέχουν ξεχωριστή φροντίδα. Για παράδειγμα:

  • Το Scrub Σώματος Purple Apple με ενεργά συστατικά από εκχύλισμα μωβ μήλου και ελιάς είναι ιδανικό κατά της ξηρότητας.
  • Το Scrub Σώματος Cheery από εκχύλισμα έλαιού κερασιού και γλυκού αμυγδαλέλαιου, μειώνει τους ερεθισμούς και την ξηρότητα.
  • Το Scrub σώματος Caffeine & Salt σε μορφή mousse απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και χαρίζει επιπλέον ενυδάτωση.
  • Απαλό και ζαχαρώδες το Scrub Σώματος Red Boost με θρεπτικά έλαια, θα κάνει λεία και φωτεινή την επιδερμίδα σας.
  • Το Peeling Σώματος Green Tonic με θαλασσινό αλάτι καθαρίζει αποτελεσματικά την επιδερμίδα και της προσδίδει την κατάλληλη τόνωση και λάμψη!
  • To Scrub Σώματος Detox με θαλασσινό αλάτι και εκχύλισμα φυκιών είναι ιδανικό για βαθύ καθαρισμό και αποτοξίνωση της επιδερμίδας σας.
  • Το Scrub Σώματος Citrus Blend με αλάτι, εσπεριδοειδή & μέντα ιδανικό για την τόνωση και ώθηση που χρειάζεται το σώμα σας.

    Για την καθημερινή σας περιποίηση ωστόσο μπορείτε να χρησιμοποιείται και τα χειροποίητα σαπούνια απολέπισης που συνδυάζουν τον καθαρισμό και την απολέπιση σώματος. Για παράδειγμα:

Η καταλληλότερη στιγμή για να κάνετε απολέπιση σώματος είναι κατά την διάρκεια του μπάνιου. Λόγω του ζεστού νερού, οι πόροι του δέρματος ανοίγουν και προετοιμάζουν την επιδερμίδα για την καλύτερη απορρόφηση των ευεργετικών στοιχείων του body scrub.

  1. Αρχικά καθαρίστε το δέρμα σας με ένα υγρό σαπούνι ή αφρόλουτρο.
  2. Αφού ξεπλύνετε καλά το σαπούνι, απλώστε σε υγρή επιδερμίδα το scrub σώματος.
  3. Πριν απλώσετε το προϊόν απολέπισης σώματος, καλό θα είναι να το τρίψετε ελαφρώς ανάμεσα στα χέρια σας, ώστε να πάρει τη θερμοκρασία του σώματός σας και να ενισχυθεί η δράση των συστατικών του.
  4. Εφαρμόστε το scrub σώματος με απαλές κυκλικές κινήσεις, και επιμείνετε στα πιο σκληρά σημεία του σώματος όπως είναι οι αγκώνες ή  οι πατούσες.
  5. Στη συνέχεια ξεπλυθείτε καλά και σκουπιστείτε ταμποναριστά.

    Μετά την ολοκλήρωση της απολέπισης, το δέρμα σας είναι έτοιμο να υποδεχθεί τα ευεργετικά συστατικά της ενυδατικής κρέμας που θα επιλέξετε.

Αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε :

  • τη Λοσιόν Σώματος Με Γάλα Γαϊδούρας, που συμβάλει στην ανακούφιση της ευαίσθητης επιδερμίδας από ερεθισμούς, έντονη ξηρότητα και κοκκινίλες.
  • Τη Λοσιόν Panthevera που ενυδατώνει καταπραΰνει & δροσίζει το δέρμα για μεγάλο χρονικό διάστημα ενώ μειώνει τον ερεθισμό του δέρματος & τον κνησμό.

Για τις ξηρές ή κανονικές επιδερμίδες σας προτείνουμε :

Image Name
X
Add to cart