έκκριμα σαλιγκαριού

Είναι το έκκριμα σαλιγκαριού το νέο trend;

Τι είναι το έκκριμα σαλιγκαριού;

Από τα αρχαία χρόνια χρησιμοποιούσαν το έκκριμα σαλιγκαριού αλλά και τη βλέννα του για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Πρώτος ο Ιπποκράτης, ο οποίος πίστευε ότι θεραπεύει και επουλώνει τα εγκαύματα και τους ερεθισμούς του δέρματος.

Ειδικοί αδένες οι οποίοι υπάρχουν στο δέρμα του σαλιγκαριού παράγουν την βλεννώδη ουσία. Στη βάση από το κέλυφος του εκκρίνεται το εκχύλισμα που χρησιμοποιούμε στην κοσμετολογία.

Ποια τα οφέλη του στα προϊόντα περιποίησης;

Το έκκριμα σαλιγκαριού περιέχει :

  • Αλλαντοϊνη και Κολλαγόνο : βοηθούν στον πολλαπλασιασμό και την αναγέννηση των κυττάρων. Διευκολύνει την απορρόφηση των υπόλοιπων ευεργετικών συστατικών του εκκρίματος. Η αναπλαστική και επουλωτική δράση της αλλαντοϊνης μειώνει την πιθανότητα σχηματισμού δερματικών ουλών. Το έκκριμα σαλιγκαριού συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγής υαλουρονικού οξέος και βελτιώνει την πυκνότητα του δικτύου κολλαγόνου. Έτσι η επιδερμίδα διατηρεί την ελαστικότητά και την νεανική της όψη.
  • Ελαστίνη: διεγείρει την επιδερμίδα να παράγει περισσότερο κολλαγόνο. Kαταπολεμά τις ρυτίδες εκφράσεως, και τις πρώτες ρυτίδες που έρχονται με την ηλικία. Ταυτόχρονα μειώνει το βάθος των ήδη σχηματισμένων ρυτίδων.
  • Γλυκολικό Οξύ: βοηθά στην απολέπιση των νεκρών κυττάρων. Παράλληλα ενυδατώνει την επιδερμίδα σε βάθος και τη διατηρεί φωτεινή και σφριγηλή.
  • Πρωτεΐνη και Βιταμίνες C & E:  διαθέτουν καταπραϋντική δράση και δρουν ως φυσικά αντιβιοτικά. Kαταπολεμούν τα βακτήρια που μπορεί να υπάρχουν και προστατεύουν την επιδερμίδα σας από δερματικές μολύνσεις. Η βιταμίνη Ε συμβάλλει στη βαθιά ενυδάτωση της επιδερμίδας και διατηρεί τα επίπεδα της φυσικής υγρασίας της επιδερμίδας. Η βιταμίνη C αντίστοιχα βοηθά την παραγωγή κολλαγόνου και συμβάλλει στη διατήρηση της χρωματικής ομοιομορφίας του δέρματος.

Επίσης το εκχύλισμα του σαλιγκαριού αποτελεί ισχυρότατο αντιγηραντικό μέσο, γιατί είναι άριστο αντιοξειδωτικό. Tο αντιοξειδωτικό οπλοστάσιο του ανθρώπου αποδυναμώνεται από το στρες, τις περιβαλλοντικές και διατροφικές τοξίνες και το πέρασμα της ηλικίας. Το εκχύλισμα του σαλιγκαριού εμποδίζει ή απομονώνει τις ελεύθερες ρίζες που οξειδώνουν και γερνούν την επιδερμίδα,

Σε ποια προϊόντα το βρίσκουμε;

Στη σειρά καλλυντικών του ForDerma μπορείτε να βρείτε τα εξής προϊόντα :

  • Αναπλαστική Κρέμα Ημέρας με Έκκριμα Σαλιγκαριού & Εκχύλισμα Βρώμης, που διαθέτει έντονη ενυδατική κι αναπλαστική δράση.
  • Κρέμα Ματιών με Έκκριμα Σαλιγκαριού & Υαλουρονικό Οξύ που θρέφει σε βάθος κι αναπλάθει την ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια.
  • Serum με Έκκριμα Σαλιγκαριού & Πρόπολη για άμεση ενυδάτωση, ανάπλαση και τόνωση της επιδερμίδας.
  • Κρέμα Χεριών με Έκκριμα Σαλιγκαριού ιδανική για ξηρά, σκασμένα κι ερεθισμένα χέρια.

Η συγκεκριμένη καινοτόμα σειρά προϊόντων με έκκριμα σαλιγκαριού και 100% οργανικό έλαιο ελιάς, προστατεύει επίσης την επιδερμίδα σας και από την βλαβερή ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπουν ηλεκτρονικές συσκευές, όπως κινητά, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τηλεοράσεις κλπ.

Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και το μπλε φως που εκπέμπονται επηρεάζουν τη δομή των κυττάρων του δέρματος, προκαλώντας σημάδια πρόωρης γήρανσης.
Ο πρωτοποριακό συνδυασμός από έκκριμα σαλιγκαριού με θαλάσσιο γλυκογόνο που περιέχετε σε αυτή τη σειρά προϊόντων προστατεύει την επιδερμίδα από την ψηφιακή φωτορύπανση.

Το θαλάσσιο γλυκογόνο έχει την ιδιότητα να διεγείρει την παραγωγή φυσικού γλυκογόνου από τα επιδερμικά κύτταρα εξουδετερώνοντας έτσι την οξειδωτική δράση των ελεύθερων ριζών που οφείλονται στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

Image Name
X
Add to cart